Pěvecký sbor SGV

Pěvecký sbor SGV

21.srpna ráno se ve vlaku ve Starém Městě usadila skupinka mladých,krásných a perspektivních(samozřejmě sem zahrnujeme i dozor) lidí a po dlouhém očekávání a přípravách konečně všichni společně vyrazili směr západní Čechy. Ukázalo se, že nejsou tak blízko, jako když je hledáme prstem na mapě v teple domova, tak nezbývalo než využít jízdu vlakem a to i se všemi přestupy a podobnými nástrahami.

Po příjezdu a bouřlivém uvítání jsme šli prozkoumat a zabydlet naše nově nabyté území. Náš kolegiální německý sbor byl už na místě, a tak jsme zahájili válečnou poradu o průběhu následujícího týdne. Náš plán vypadal tak, že v osm hodin nás čekala v restauraci vynikající snídaně, po které jsme se odebrali na pěveckou zkoušku. Zpívání většinou s přestávkami trvalo do oběda, a pak jsme po odpolední siestě mívali program, každý den různý. V rámci tohoto programu jsme viděli blízko ležící lázeňská města, nádhernou krajinu k nim patřící, projeli jsme se na kánoích, ze kterých ne každý vykročil suchou nohou, navštívili pivovar, zahráli si společně hry a nebo jen tak odpočívali. Pak následovala večeře. Jídlo vůbec tvořilo část, na kterou jsme se hodně těšívali, protože bývalo opravdu výborné. Po večeři se nás ujímali naši sbormistři, díky nimž se společný zpěv vyvíjel správným směrem a kteří prokázali obrovskou trpělivost a vytrvalost, za což jim náleží velký dík. Během celodenního programu jsme nezapomínali na naše německé soukmenovce a na kontakt s nimi. Komunikace byla často vtipná. Člověk by ani neřekl, kolik je na světě podob anglického a německého jazyka. Po společném týdnu v Teplé, který jsme zakončili koncertem, na který pro velký úspěch určitě nezapomeneme, jsme se přemístili z Čech zpět na Moravu, ovšem dohromady s německými přáteli. Každodenní zkoušky, na kterých jsme se naučili 18 písní ve 4 různých jazycích, z nichž nejdelší měla 16 minut, nám dopomohly ke skvělým výkonům na koncertech v Kroměříži a v Brně. Celé turné jsme zakončili jak jinak než na Velehradě. Společný poslední večer nám krátily nejrůznější hry, u kterých jsme se hodně nasmáli. Ostatně - vidět kolem sebe jedince předvádějící zvířecí posunky dost pravděpodobně rozesměje každého. Následující ráno jsme zahájili spolu s celým SGV nový školní rok mší svatou. Po mši a obědě následovalo obávané loučení. Za ten čas, který jsme spolu strávili, jsme se navzájem sblížili a pevné vazby našich nových přátelství nám loučení ještě ztěžovaly. Moc rádi bychom se s našimi přáteli zase někdy znovu setkali.

Jsme moc vděční všem organizátorům česko-německého sborového týdne pro mládež za to, že nám umožnili pobyt v překrásném prostředí kláštera Teplá. Přivezli jsme si nezapomenutelné zážitky, které nejdou již víc popsat na papír. Kdo nezažil, nepochopí ?